O zi obișnuită cu un ponei electric prin București

Cum arată o zi obișnuită cu Get Pony în București? Vice România a testat serviciul nostru, remarcând tariful dinamic, adică atunci când mașina staționează sau merge cu mai puțin de 15 kilometri pe oră, tariful se reduce la jumătate.

Idealurile se schimbă de la o generație la alta, așa că nu te mira dacă astăzi nu prea mai interesează pe nimeni să aibă o casă sau o mașină numai a lui. De la acest raționament a plecat și conceptul de car sharing. Îți instalezi o aplicație pe mobil, găsești o mașină, o conduci, iar când termini, o parchezi undeva regulamentar. Nu trebuie să plătești benzina, mentenanța sau parcarea. Față de închirierea normală, ce presupune birocrație și garanții, înscrierea într-un serviciu de car sharing se face o singură dată, apoi flota de mașini rămâne la dispoziția ta oricând și oricât.

Prețurile pentru serviciul Get Pony variază între 1,2 lei pe minut la mașini mici și 2 lei pe minut, pentru BMW-ul electric. Sunt slabe șanse să găsești taxi care să-ți ia doar 36 de lei pe o oră prin București (la mașina cea mai ieftină).

“Mașinile electrice încă sunt un subiect din viitor în România. (…) Dar serviciul mi s-a părut destul de ușor de folosit, pentru atunci când ai nevoie urgentă de o mașină pe care să o folosești doar câteva ore prin oraș. Atât timp cât nu iei mașina cu tine și-i lași și pe alții să se bucure de ea, e mai ok decât multe mijloace de transport.”

Citește mai multe pe Vice România.

contract.

garanții.

costuri suplimentare.