*/ ?>

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

Pentru a folosi serviciile de mobilitate urbană Pony, trebuie să îti creezi un cont de membru pe www.getpony.ro. Vom avea nevoie de adresa ta de e-mail, apoi va trebui să alegi o parolă necesară la accesarea contului tău de membru și un cod PIN ce îti va trebui când vei deschide mașina cu aplicația de mobil. Te mai rugăm apoi să ne oferi și o modalitate de plată preferată (fie datele contului bancar pentru direct debit, fie un card de credit) și bineînteles datele din permisul de conducere și cartea de identitate.
Pentru a te bucura de prima ta călătorie, e nevoie să îți validăm contul creat, verificând valabilitatea permisului de conducere, cartea de identitate și metoda de plată definită. Procesul de validare se face de către noi în una-două zile lucrătoare.
Încă ceva: descarcă aplicația GetPony pe smartphone (disponibilă pentru sistemele de operare iOS și Android).
Aplicatia GetPony este cheia mașinii Pony. Descarc-o, loghează-te și identifică cea mai apropiată mașină. Deschide mașina direct din aplicație și începe sa o conduci!

Te poti bucura de serviciile PONY dacă:

 • Ai cel putin 21 ani;
 • Deții un permis auto valabil eliberat de oricare dintre țările UE de cel putin un an sau
 • Ai un permis auto internațional.

Pentru înregistrare ai nevoie de următoarele:

 • Cont bancar sau card de credit;
 • Permis auto;
 • Adresă e-mail;
 • Număr de telefon mobil.

Cu Pony ai flexibilitate maximă în ceea ce privește unde începe închirierea și unde se termină, în interiorul zonei Pony. Toate călătoriile sunt „doar dus”, nu e cazul să te întorci cu aceeași mașină la punctul de unde ai început închirierea. Costurile sunt debitate direct din contul bancar sau de pe cardul de credit, fără depozite și garanții suplimentare. Costul standard pe minut este perfect pentru curse scurte, în interiorul orașului. Nu trebuie să platești nimic în avans, iar combustibilul și taxele de parcare sunt incluse în tariful de închiriere. O altă diferență este și faptul că nu te obligă nimeni să realimentezi la final.

Folosind aplicația pentru smartphone, poți rezerva pentru 30 de minute orice mașină care apare pe hartă ca fiind disponibilă.

Oriunde în zona operațională Pony. Te rugăm doar să parchezi mașina în mod regulamentar într-o parcare publică sau într-un loc ușor de accesat. Poți lăsa mașina în orice parcare cu taxă, noi deja ne-am ocupat de plata acesteia.

Nu poți lăsa un alt șofer să conducă un vehicul din flota Pony, nici măcar în cazul în care acesta este și el membru Pony. Dacă nu respecți această regulă vei plăti o penalizare, iar asigurarea ta nu va fi valabilă.
În situația în care te simți în indisponibilitate de a mai conduce după ce ai inițiat o sesiune de închiriere, te rugăm să închei sesiunea imediat.

Nu, nu e nevoie. Poți începe și poți incheia sesiunea de închiriere oricând. Asta e și ideea, să fii cât se poate de spontan. Singura condiție este să parchezi mașina la finalul cursei în interiorul zonei operaționale Pony.

Durata maximă a unei sesiuni de inchiriere este de 48 de ore. Dacă totuși călătoria în care te-ai aventurat depășește 2 zile, te rugăm să anunți înainte acest lucru la serviciul de suport tehnic: +40 741 284 888

Ăăă… nu!

Da. Pentru a iniția și pentru a termina sesiunea de închiriere prin aplicația GetPony pentru smartphone, ai nevoie de conexiune la internet.

Pentru moment, aplicația GetPony poate fi descărcată pe telefoanele mobile cu sisteme de operare iOS sau Android.

Da. În toate mașinile din flota Pony am introdus un cablu de încărcare multi-funcțional care iți va permite să încarci majoritatea modelelor de smartphone.

Sigur că da, poți lăsa mașina în orice alt loc de parcare regulamentară din zona operațională Pony. Asigură-te doar că nu este o parcare privată sau că nu aparține unei companii.

Nu, la terminarea cursei nu este necesar să realimentezi mașina așa cum ți se cere la un rent-a-car clasic. Echipa noastră de service are grijă de acest aspect. Oricum, nu uita că ai combustibilul inclus în prețul închirierii.

Nu ești obligat să realimentezi vehiculele din flota Pony. Totuși, în cazul în care rezervorul conține mai putin de 25% cumbustibil și doresti sa realimentezi, vei găsi un card de combustibil în compartimentul special din mașină, cu care poți alimenta la benzinariile OMV și Petrom din România.
Ca semn de mulțumire pentru acest serviciu, Pony te răsplătește cu 20 unitati gratuite de călătorie pe care le poți folosi oricând. (Minutele gratuite sunt acordate de fiecare dată când faci alimentări).
Codul PIN al cardului de alimentare poate fi găsit in aplicația GetPony in cadrul secțiunii "Cum alimentezi?"

Poți realimenta la orice stație OMV și Petrom din România.
În fiecare mașină există un card de combustibil cu care poți face plinul fără a plăti nimic în plus. PIN-ul cardului îl vei primi pe aplicația mobilă.
Nu uita ca după alimentare să pui cardul de combustibil în același loc de unde l-ai luat, altfel mașina nu va putea fi pornită.

Autentifică-te cu numele tău de utilizator și parola și alege apoi “Contul meu” / “Profil” apoi trimite o solicitare de modificare a profilului. Dupa acceptarea acesteie de către agenții Pony, vei putea schimba datele personale, avatarul, actele sau modalitatea de plată.
Te rugăm să îți actualizezi datele ori de câte ori este cazul.

În calitate de client privat sau bussines, îți poți descărca factura direct de pe site, în format PDF.

Loghează-te în contul tău pe getpony.ro, unde vei găsi:

 1. Toate călătoriile pe care le-ai făcut lună de lună
 2. Toate punctele de plecare și destinațiile
 3. Durata închirierii
 4. Distanța parcursă
 5. Prețul călătoriei

În cazul în care ai nevoie de informații despre facturile tale sau despre debitul existent, te rugăm să ne scrii la adresa:contact@getpony.ro

În cazul în care o plată a fost respinsă, contul se suspenda automat. Pentru deblocarea acestuia te rugăm sa contactezi echipa de suport. Dacă intarzii achitarea sumei restante mai mult de 5 zile lucrătoare, va trebui achitată taxa de reactivare a contului in valoare de 10 RON.

Amenzile primite pe adresa Pony pentru cazurile în care ai comis un delict vor fi direcționate către tine. Spre exemplu, în cazul în care conduci cu viteză peste limita legală sau în cazul în care ai parcat mașina într-un loc neautorizat. Dacă ai întrebări și nelămuriri legate de amenda primită, te rugăm să ne trimiți un e-mail la adresa:contact@getpony.ro

În cazul unui accident în care este implicată o terță parte, te rugăm să anunți poliția și să suni la numărul nostru de urgență pentru a discuta procedurile necesare.

Ne-am dori foarte mult sa retii urmatoarele sfaturi:

 • Nu consuma alcool (0,0% toleranta) sau droguri in timp ce conduci
 • Fumatul e interzis in vehicul
 • Nu se pot transporta animale de companie in masina, decat daca acestea se afla in cusca proprie, plasata in siguranta in portbagaj
 • Vehiculul trebuie utilizat cu grija
 • Obiectele si echipamentul nu pot fi extrase din masina
 • Nu incredinta masina Pony altcuiva

Te rugam sa raportezi orice stricaciune si pierdere echipei noastre de servicii sau direct la un magazin Pony.
Asa cum stii, orice vatamare/abuz poate duce la interzicerea de a mai folosi serviciile Pony. Ar fi pacat.

Fiecare mașină Pony este asigurată full Casco cu o franșiză de 100 euro plus TVA pentru autoturismele Smart ForTwo, VW-Up, MINI ONE și cu o franșiză de 250 euro plus TVA pentru autoturismele electrice BMW i3. Costul acestei asigurări este inclus în prețul închirierii. Poți reduce franșiza la 0 RON în schimbul unui abonament de 25 RON pe lună.

Da, atât timp cât vei aduce mașina in perimetrul operațional la finalul cursei.

aeroport

party

cumpărături

birou

cafenea