Free floating PONY, flota care eliberează orașul

Într-o metropolă aglomerată și dinamică, un serviciu de carsharing fluidizează circulația și îmbunătățește calitatea vieții locuitorilor săi, prin beneficiile pe care le oferă. Timpul este o resursă prețioasă, iar o parte semnificativă din zi o petrecem parcurgând distanțele dintre locurile în care trebuie să fim. De aceea, flota PONY este free-floating. Cu alte cuvinte, mașinile pot fi luate de oriunde și lăsate oriunde, cât timp rămân în aria operațională și într-o parcare legală și publică.

Bucureștiul este al 5-lea cel mai aglomerat oraș din lume, cu un indice de congestie de 50%. Doar în acest oraș sunt înregistrare 1.253.000 de mașini. În regim carsharing, o singură mașină poate fi folosită de până la 15 ori pe zi. În medie, o mașină personală petrece mai mult timp parcată decât în funcțiune. În sistemul de carsharing free-floating, un număr limitat de mașini pot fi folosite de către mai mulți oameni, fără a ocupa spațiu extra în oraș. Conform studiului publicat de TomTom*, bucureștenii petrec 57 de minute pe zi în plus față de condițiile normale de trafic. Și 218 ore în plus pe an. Locuitorii orașelor care folosesc carsharingul ar avea 218 ore în plus pe an pentru a face exact ce le place,în loc de epuizantul stat in trafic.

Răspândirea proporțională a mașinilor în oraș nu înlocuiește mijloacele de transport în comun, ci reprezintă o alternativă, pentru cei care nu vor să depindă de un orar și un itinerariu fix.Pentru cei ce dețin deja un automobil, alternativa carsharing poate fi ideală în locul unei a doua mașini, pe care membrii familiei o folosesc doar ocazional.

Extinderea constantă a orașelor și a împrejurimilor lor ne determină să găsim constant noi soluții de transport și infrastructură. Descoperim locuri noi și surprinzătoare chiar în apropierea orașului în care locuim.

 * Sursa

 

contract.

garanții.

costuri suplimentare.