Despre Car Sharing

Car sharing-ul este un serviciu de închiriere al mașinilor pe perioade scurte de timp, ce se bucură de o mare popularitate în marile orașe ale lumii, iar utilizarea lui se extinde momentan și în orașele mai mici, totalizând peste 1000 de orașe în 27 de țări. Sistemul operează similar indiferent de compania care le oferă: un număr mare de mașini este pus la dispoziție în diverse locații din oraș, iar utilizatorii verifică proximitatea mașinii disponibile prin intermediul unui website sau al unei aplicații.Pentru a se înscrie, utilizatorii au nevoie de permisul de conducere, cazier auto și un card de credit sau debit prin care utilizatorul plătește serviciul, tarifat la oră, minut sau zi.

Serviciile de car sharing din jurul lumii au la bază aceeași structură: găsești mașina, o conduci, iar când termini, o parchezi undeva regulamentar. Utilizatorul nu trebuie să plătească benzina, mentenanța, parcarea. Diferențele constau în tipurile de features: unele servicii de car sharing acceptă rezervări (zipcar), altele nu (car2go); unele solicită plata unei taxe anuale în afara tarifului pe oră, altele nu etc.

Avantajele car sharing-ului sunt numeroase, un mare impact fiind cel asupra mediului înconjurător. Condiționarea de a folosi aceleași mașini reduce traficul și ambuteiajele. Prin cercetarea de piață făcută de Zipcar, s-a constatat faptul că cei care dețineau deja o mașină au renunțat la intenția de a și-o cumpăra pe a doua, odată ce acest serviciu a devenit disponibil. Față de modelul rent-a-car, ce presupune birocrație și garanții la fiecare închiriere, înscrierea într-un serviciu de car sharing se face o singură dată, apoi flota de mașini rămâne la dispoziția utilizatorului 24/7, și o poate accesa doar prin apăsarea câtorva butoane din aplicație.

Pony inovează piața nu doar prin faptul că este primul și cel mai mare serviciu de carsharing din România, ci și prin tariful său dinamic, unic în lume. Atunci când mașina staționează sau merge cu sub 15 km/h, tariful se reduce la jumătate. Când orașul este aglomerat, nu plătim mai mult, ci mai puțin. Așa cum ar trebui să fie.
Viitorul pare că este deja aici. Suntem încrezători că ne vom putea îmbunătăți condițiile de viață reanalizând ideea de proprietate, mobilitate, și sharing, iar Pony este un pas crucial în această direcție.

contract.

garanții.

costuri suplimentare.