Car sharing – un serviciu prietenos cu mediul înconjurător

Fenomenul de car sharing își face din ce în ce mai mult prezența și pe piața din România. În zilele noastre devine din ce în ce mai greu să îți procuri propria mașină, iar soluțiile de leasing operational fără avans sunt tot mai puține.

Sistemul de car sharing presupune închirierea unei mașini pentru câteva ore și apoi returnarea ei către alt șofer. Cu toate acestea, românii încă sunt sceptici cu privire la închirierea de mașini, simțul proprietății fiind adânc înrădăcinat în mentalitatea colectivă.

Car sharing-ul este, înainte de toate, o soluție prietenoasă pentru mediul înconjurător. Este un serviciu de viitor care își propune să revoluționeze traficul urban, congestionat în orașele aglomerate. Potrivit mai multor cercetări, Bucureştiul, Varşovia şi Roma sunt oraşele cu cel mai congestionat trafic din Europa. Producătorul olandez de sisteme de navigaţie prin GPS TomTom remarcă în același studio faptul că o călătorie de 30 de minute prin capitala României durează cu 41% mai mult decât atunci când traficul are valori normale şi cu 89% mai mult dimineaţa, când traficul rutier atinge valori maxime. La nivel global, Bucureştiul se clasează pe poziţia a opta în topul oraşelor cu cel mai congestionat trafic. Astfel, orașul este traversat de peste un milion şi jumătate de maşini pe zi. În ele sunt peste 3,7 milioane de oameni, arată statisticile oficiale.

Cu cât sunt mai puține mașini în circulație, cu atât noxele și toxinele din aer sunt reduse. La ora actuală, capitala se sufocă din cauza dioxidului de azot, monoxidului de carbon, particulelor în suspensie şi a altor zeci de substanţe toxice degajate de maşini.

Șoferii vor fi nevoiți să apeleze la metode alternative de a ajunge dintr-un punct în altul al orașului, fără a se bucura de confortul unei mașini aflate la dispoziția lor. Tocmai de aceea, serviciul de car sharing vine în întâmpinarea acestei probleme care trebuie să ne preocupe pe toți.

contract.

garanții.

costuri suplimentare.